Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 648

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 665
Elas
Elas

Amžius: Tuoj bus 13 metų

Lytis: Vyriškis

Aukštis: Apie 65 cm.

Elas – šuo su statusu. Na, pasakykit, kas dar iš Jūsų FB profilyje įsirašėte, kad esate In a Relationship with – Jūsų šuo? Štai toks jo statusas: mylintis, mylimas ir savo garbaus amžiaus dienas solidžiai leidžiantis rotveileris. Kovo mėnesį Elui stuktels garbus jubiliejus – trylika metukų, o tai šios veislės šunims – visai nemažai.

 

Šeimininkė dievagojasi, kad lyginant su tipiniais rotveileriais, Elas – tipinis rotveileris, nors ir be dokumentų: puikiai nuaugęs, prikaupęs šuniškos išminties, turi be galo išvystytą intuiciją, todėl su savo žmonėmis bendrauja sklandžiai ir dažniausiai pakanka gesto ar žvilgsnio, kad Elas viską suprastų.

 

Tradiciškai viešojoje erdvėje rotveileriai piešiami kaip itin agresyvūs šunys. O be reikalo. Štai Elas – nerealus švelnumo ir meilumo įsikūnijimas. Aišku, velnią (jei jis buvo) išvarė dresuotoja, Elas lankė mokyklą, yra išsilavinęs inteligentas. Vėliau susirūpinta ir dvasiniu juočkio auklėjimu: be klasikinių komandų šuo išmoko „duok pa“ – t. y. bučkį (lyžtelt nosies galiuką). Sako, kad tai stebintys normalūs žmonės – na tie, kurie niekada savo šuniui nekurtų FB profilio, o gal ir visai neaugintų šuns – patiria skausmingų išgyvenimų. Vis dėlto, čia reikėtų pridurti, kad Elas – stipraus charakterio individualistas. Jei norės pabūti vienas, neprisiviliosi, ir jei nenorės meilintis, „Pa“ neprisiprašysi. Inteligentiška Elo prigimtis ne taip seniai prasiveržė ir užsienio naujienų stebėjimu: neseniai šeimininkai jį rado ramiai įsijungusį televizorių ir įdėmiai žiūrintį  tiesioginę ES prezidento Hermano von Rompuy ir Dalios Grybauskaitės spaudos konferenciją, kurioje aptarti būsimi Lietuvos primininkavimo ES iššūkiai. Va taip va.

 

Dar daugiau: pasak šeimininkės, tarp jos su Elu – ne visai normalūs „šeimininko–pavaldinio“ santykiai (kuo mes net neabejojame). „Nemanau, kad kažkas apskritai turėtų man tarnauti ar klausyti mano įsakymų. Nejaukiai jaučiuosi. Su Elu pasitariam, kartais papriekaištaujam vienas kitam, pademonstruojam nusivylimą, būna, kad ir susipykstam, aha, bet paskui susitaikom. Gana greitai,“ – sako ji.

 

Ir dar: Elas yra mokytojas. Ko jis moko? Labiausiai – žmogiškų vertybių. Taip, būtent, šuo moko žmogiškų vertybių. Pavyzdžiui, besąlygiškai mylėti. Ar daug teko sutikti žmonių, taip nuoširdžiai atsiprašančių už tai, kad įskaudino, nuliūdino? Ar daug teko sutikti žmonių, kurie nenešiotų pykčio savyje, iškart užmištų, kas buvo negera, ir toliau iš visos širdies džiaugtųsi gyvenimu ir tavimi? Ar daug teko sutikti žmonių, kurie dešimtmetį galėtų tau neištarti nei žodžio, bet… žodžiai visiškai nereikalingi, norint jausti bendrystę. Taigi.

 

Tiesa, žmonės, nežinantys Elo edukacinių sugebėjimų, dažniausiai jį stebi su siaubu (išskyrus vaikus – jiems visada Elas labai patinka, ir pijokėlius – jie niekada negaili komplimentų). Todėl pažinčių užmegzti vaikštinėjant su Elu vargu ar pavyks: per tuos trylika metų vaikštinėjimų tik pora vyrukų išdrįso šeimininkę užkalbint, paflirtuot, ir vos vienas – paprašyt telefono numerio (tai skystablauzdžiai!).

 

 

Publikuota: kovo 1, 2013

Apie mus

Sveiki užsukę į mano namus.

Aš — Kopa, italų kurtė, dar kitaip — levretė. Esu šio tinklapio įkvėpėja ir geroji dvasia.

Esi pozityvus, ilgiesi kasdienybės estetikos ir manai, kad gyvenimas su keturkoju yra šimtąkart geresnis nei be jo? Tuomet atėjai teisingu adresu — patogiai įsitaisyk ir jauskis kaip namie. kontaktai