Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 648

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 665
Tamis & Co
Tamis

Amžius: 2 metai

Lytis: Vyrutis

Aukštis: Apie 20 cm

Mažieji špicai – tai tokie nedideli pūkuoti ryži (nebūtinai) šuniukai, kurių snukučiai 9 iš 10 atvejų kažkodėl primena mažus lapiukus. Kai kurie ypač lakios fantazijos šeimininkai savo augintinį net ir pramena taip – Lapiuku, vienas toks prieš kurį laiką jau svečiavosi Kopos Namuose.

 

O štai dabar gavome savo skaitytojos laišką, kuriame ji į Kopos Namų svečio rubriką atsivedė net tris špiciukus – kiekvienas jų unikalus ir išskirtinis, bet kadangi rubrika tai juk skirta vienam vieninteliam ir nepakartojamam, iš trijulės pagrindiniu išrinkome Tamį – vyriausią, aktyviausią ir, na, kaip ne kaip, pirmiausią šunį toje pūkuotukų gaujoje.

 

Taigi, Tamis. Toks visas špiciškai pūkuotas, narsus, ryškus ir ekscentriškas, jis net ir pirmą įspūdį savo būsimiems šeimininkams paliko tokį skausmingai tradicinį: „Atvažiavę pamatėme kukulį lapiuko snukučio“. Bet tegul tas mielas lapiukiškas snukutis jūsų neapgauna: jei esate pratę matyti parodose dailiai tipenančius špiciukus, žinokite, kad šituose mažuose šuniukuose telpa cunamiška energija, galinti įgyti tiek linksmai siautėjantį, tiek aršiai niokojantį pobūdį. Štai, pavyzdžiui, kol Tamis išaugo, buvo negailestingai sudorota daugybė porų batų, balutėms sugerti skirtos palutės akimirksniu virsdavo skutais, o guoliukai turėdavo atlaikyti aštrių dantų mankštą ir dažniausiai žūdavo šioje nelygioje kovoje.

 

Žodžiu, absoliučiai įprastas bet kurio guvaus ir aktyvaus šuniuko elgesys su špicišku prieskoniu: žaisti tik su sau lygiais, bet šiepti dantis prieš didesnius šunis – beje, ši savybė net įrašyta Vikipedijoje kaip labai būdinga šiai veislei. O juk Tamis savo nepriekaištingą atitikimą veislės standartui įrodė šunų šou ringuose ir yra tituluotas parodų nugalėtojas!

 

Akivaizdu, kad uraganiškas Tamio būdas šeimininkų neišgąsdino: maždaug po metų jų namuose apsigyveno kitas špicas – Krulas. Ir štai jums siurprizas: paaiškėjo, kad šis meškiukas šeimininkų gyvenime atsirado tam, kad įrodytų – špicas špicui nelygu! Tylus, ramus, tvarkingas – inteligentiškasis Krulas pademonstravo tas veislės savybes, apie kurias gyvendami su Tamiu šeimininkai net neįtarė.

 

Koks bus trečiasis – dar tik keturių mėnesių mažėlis Bučis, kol kas spėlioti anksti, bet kad gyvenimas su būriu špicų nėra nuobodus, net neabejojame!

 

 

 

Publikuota: lapkričio 16, 2014

Apie mus

Sveiki užsukę į mano namus.

Aš — Kopa, italų kurtė, dar kitaip — levretė. Esu šio tinklapio įkvėpėja ir geroji dvasia.

Esi pozityvus, ilgiesi kasdienybės estetikos ir manai, kad gyvenimas su keturkoju yra šimtąkart geresnis nei be jo? Tuomet atėjai teisingu adresu — patogiai įsitaisyk ir jauskis kaip namie. kontaktai