Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 648

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/koposnam/domains/koposnamai.lt/public_html/blog/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 665
Kaip mes ieškojome švarių dantų formulės

KAS? Šunų dantų priežiūros želė „Tropiclean Fresh Breath“.

KUR GALIMA RASTI? Daugelyje gyvūnų prekių parduotuvių (tiek įprastų, tiek elektroninių), šunų parodose.

KAINA? Rinkinukas su specialiu vandens papildu kainuoja apie 60 Lt.

Kopos vertinimas:

Štai ir pirmasis Kopos Namuose bandomas produktas, kuriam niekaip neišeina duoti visų penkių žvaigždučių. Kita vertus, ir nurašyti šios želė negalime. Tad, kaip visada: trumpai, aiškiai ir objektyviai.

 

Kaip ir daugumai mažų veislių šunų šeimininkų su prastu kvapu iš Kopos nasrų susidūrėme gana anksti – su nuolatiniais dantimis ji turbūt buvo spėjusi pagyventi vos metus. O tada ir prasidėjo: šuo išsižioja, žmogus susiraukia. Unitazinis dvokas iš šuns nasrų – tai tik pusė bėdos. Dantų apnašos, virstančios akmenimis, ne tik atrodė baisiai neestetiškai, bet ateityje grėsė labai rimtomis problemomis pačiam gyvūnui: nieko nedarant prasideda nesibaigiantys dantenų uždegimai, galų gale dantys ima klibėti ir, žiūrėk, jau septynerių-aštuonerių metų uodeguotasis smirdžius vaikšto išbyrėjusiais dantimis ir iškritusiu per šoną liežuviu.

 

Kadangi mūsų tokia perspektyva neviliojo, ėmėme ieškoti išeičių. O jų, pasirodo, irgi yra pačių įvairiausių.

  • Galima kapstytis prie pačių problemos šaknų: kodėl susidaro apnašos ir akmenys? Nes šuo nepakankamai kramto ėdalą (jis per smulkus, per minkštas ir pan.), todėl dantys mechaniškai nenusišveičia. Taigi galima mesti šalin visus „sausiukus“ ir gyvūną pradėti šerti natūraliu ėdalu. Beje – turiu realių pavyzdžių, kad dantų šveitimo požiūriu šis sprendimas tikrai pasiteisino. Bet nežinantiems galiu pasakyti, kad šerti šunį natūraliais produktais – vadinamuoju RAW metodu – dalykas rimtas, reikalaujantis pasiruošimo, laiko bėgiojimui į turgus ir užsispyrimo. Žodžiu, nusprendėme šitą ekstrymą pasilikti pabaigai, kai jau niekas kitas nebepadės.*
  • Galima nedaryti nieko ir laukti, kol dantys kaip reikiant apžels, apakmenės, tada važiuoti į veterinarijos kliniką, šunį migdyti, nuvalyti apnašas ir vėl kokius metus kitus ramiai gyventi. Iki kitos narkozės. Paskui dar kitos. Jei pasiseks – gal ir dar vienos. Bet greičiausiai tiek daug vargo neprireiks – nuo tokio kiekio narkozių šuo nesulaukęs nelemtos senatvės lengvai ir sklandžiai išskries į šuniukų rojų.
  • Na, dar galima mėginti valyti šuns dantis – panašiai, kaip kasdien juos valomės patys. Kadangi šis metodas mums pasirodė paprasčiausias, nusprendėme pradėti nuo jo.

 

Ką jie žadėjo?

Štai tada mūsų žvilgsnis ir užkliuvo už „Tropiclean Fresh Breath“ „BE dantų šveitimo apnašas ir akmenis šalinantis gelis! Tyli revoliucija gyvūnų dantų priežiūroje! 100 proc. natūrali sudėtis!“ Taip ir panašiai tvirtino produkto aprašo autoriai. Oho, atrodo, kaip tik tai, ko mums reikia. Ant pakuotės parašyta dar patraukliau: „Greitai ir natūraliai padeda sumažinti apnašas ir dantų akmenis – be jokio šveitimo. Užtepkite ant dantų tose vietose, kur susiformavusios apnašos ar dantų akmenys. Tepkite kas vakarą. Šveisti šepetėliu nebūtina, bet tai padės greičiau pašalinti suminkštėjusius akmenis. Paprastai po 30 dienų dantų tepimą galima retinti iki 2 kartų per savaitę“.

 

Ką mes gavome?

Intensyvus, aštrus, alkoholiu ir mėta trenkiantis želė kvapas ir, įtariu, lygiai toks pats skonis nenuteikė maloniai: gerą pusmetį gavusi dozę tos žalios košės Kopa iššiepusi dantis seilėjosi ir čiaudėjo iš pasišlykštėjimo – paskui vargais negalais priprato, bet taip šito birzgalo ir nepamilo. Blogai: tapo dar sunkiau įrodyti šuniui, kad dantų valymas nėra taip jau baisu.

 

O dar blogiau buvo tai, kad nei po mėnesio, nei po dviejų akmenys nei minkštėjo, nei juo labiau pradingo: išdidžios tamsios jų sangrūdos ir toliau pūpsojo ant galinių dantų, geltonos tamsėjančios dėmės įžūliai leidosi nuo priekinių kandžių ir ilčių. Nepadėjo ir prie šios želės pridėtas „Tropiclean Fresh Breath“ vandens papildas, kuris, įpiltas į gyvūnui girdyti skirtą vandenį, neva panaikina prastą kvapą iš nasrų net 12 valandų. Va šito š*** tikrai nerekomenduoju niekam pirkti – vienintelis jo pliusas tas, kad Kopa vis dėlto lakė vandenį, paskanintą šita mėtomis kvepiančia nesąmone – tai tiek iš jo ir buvo naudos, kad neteko išpilti į kriauklę.

 

dantysBetgi grįžkime prie želės. Kai galų gale laukti atsibodo žadėtojo efekto, įsigijome ant piršto maunamą šepetukų komplektą – va tokį – ir ėmėmės darbo: kiekvieną vakarą Kopos dantys buvo kruopščiai šveičiami su šia želė. Ką mes gavome? Maždaug po poros mėnesių –  tokį rezultatą kaip šis paveikslėlis. Jeigu jums atrodo, kad tai nieko ypatingo, tai galite pažiūrėti, kaip atrodo nevalomi šunų dantys ir kokia perspektyva mūsų laukė.

 

 

Antras nusivylimas

Gerai, išsiaiškinome: želė be šepetėlio vis dėlto neveikia. Tai gal, atšveitus dantis iki tam tikro lygio, ji veiks profilaktiškai ir neleis apnašoms kauptis ir virsti akmenimis? dantys1Nieko panašaus: padarius šį eksperimentą jau po kelių mėnesių akmenys lyg niekur nieko vėl ėmė formuotis nepaisydami agresyvaus želės kvapo. Net ir mažoji Aša, kurios dantys gavo šios želė dozes nuo pat išdygimo, netruko ant galinių dantų užsiauginti rudų šlykščių akmenukų – dalies jų nepavyksta atsikratyti net ir su šepetuku – prašom pažiūrėti į šią iliustraciją.

 

 

 

 

IŠVADA

Taip, reklamos meluoja – pradedant „Dormeo“ ir baigiant „Tropiclean“: ši želė nenuvalo dantų apnašų ir nenaikina akmenų be šveitimo. Ir ne, neišsisuksite vos porą kartų per savaitę patepę dantis savo augintiniui – jei norėsite bent šiokio tokio rezultato, teks darbuotis su šepetėliu kasdien, kiekvieną vakarą. Nors produkto užtenka gan ilgam laikui – dvi levretės šį buteliuką sunaudoja per maždaug metus – vis dėlto kaina už neišpildytus pirkėjų lūkesčius – gerokai per aukšta.

 

Kol kas mes neatradome tobulo – ir patogaus, ir veiksmingo – dantų priežiūros sprendimo. Bet pažadame jo ieškoti. O radę – pasidalinti su jumis.

 

 *Kad geriau įsivaizduotumėte, ką reiškia RAW, užmeskite akį, kaip atrodo šuns maitinimas per savaitę – vienos forumietės šunininkės receptas:
„Aš šeriu maždaug taip:1. Vištos nugarėlė+jautienos širdis (arba vištų, kalakutų širdys ir skrandžiai).2. Vištos nugarėlė+jautienos ar veršienos krūtininė (arba kitokia mėsa).3. Vištų kaklai+kieno nors kepenys ir inkstai.4. Vištos nugarėlė+jautienos širdis (arba vištų, kalakutų širdys ir skrandžiai).5. Kiaulių ausys arba uodegos+kieno nors plaučiai.6. Vištos nugarėlė+kiaušinis ir truputis varškės (arba kefyro, jei lieka neišgerto)7. Malta lašišos galva (arba kitokia žuvis)+špinatai, morkos (arba kitokios daržovės).“

 

 

Publikuota: sausio 15, 2013

Apie mus

Sveiki užsukę į mano namus.

Aš — Kopa, italų kurtė, dar kitaip — levretė. Esu šio tinklapio įkvėpėja ir geroji dvasia.

Esi pozityvus, ilgiesi kasdienybės estetikos ir manai, kad gyvenimas su keturkoju yra šimtąkart geresnis nei be jo? Tuomet atėjai teisingu adresu — patogiai įsitaisyk ir jauskis kaip namie. kontaktai